Beyaz bir gülüşe sahip olmak ister misiniz?
Beyaz bir gülüşe sahip olmak ister misiniz?
Hepimiz güzel, parlak ve beyaz bir gülümsemeye sahip olmak isteriz. Ancak yıllar geçtikçe ve yaş aldıkça bir zamanlar daha beyaz olan gülümsememiz kahve, çay, kırmızı şarap ve diğer renkli içecek- yiyecek tüketimleriyle veya sigara içerek daha sarı bir görüntüye dönüşebilir.
Yıllar içinde pek çok bireyin dişlerinin sararması nedeniyle, diş beyazlatma işlemi daha popüler bir prosedür haline gelmiştir.
Ancak diş beyazlatma için pek çok kişinin aklında " Diş beyazlatma ne kadar sürer?", “ Diş beyazlatma kalıcı mıdır?”, “ Diş beyazlatma zararlı mıdır?” gibi sorular vardır.
Diş beyazlatma nasıl bir uygulamadır?
Diş beyazlatma hidrojen peroksit ve karbamid peroksit denilen açıcı kimyasalların diş yüzeyine uygulanmasıyla dişlerin rengini açan kozmetik bir uygulamadır.
Diş beyazlatma uygulaması ne kadar sürer?
Genellikle diş kliniğinde yapılan beyazlatma süresi 2-3 seansta ve seanslar 45’er dakika olacak şekilde belirlenir. Evde bireylerin doktor takibinde kendileri uyguladıkları beyazlatma işlemi ise ortalama 1-2 hafta boyunca her gün 3 saat kullanımı gerektirir.
Diş beyazlatmanın kalıcılığı ne kadardır?
Ne yazık ki diş beyazlatma kalıcı değildir. Diş beyazlatma sonuçlarınızın uzunluğu tamamen kişisel alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişir. Ortalama 1 yıldan 3 yıla kadar diş beyazlığınızı koruyabilirsiniz.
Diş renklenmesinin tipi, diş minesinin kalınlığı, kahve, kırmızı şarap veya çay gibi renkli içecek tüketim sıklığı ve sigara içmek, tütün çiğnemek gibi alışkanlıklar sonuçlarınızı etkileyebilir.
Kimlere diş beyazlatma yapılmaz?
Diş beyazlatma herkese uygun bir tedavi değildir.
Hamileler, emziren anneler, 18 yaşın altındakiler, peroksit alerjisi olanlar, diş çürüğü olanlar, kök yüzeyleri açığa çıkmış dişeti problemi olanlar, dişlerinde derin ve yoğun çatlakları olan bireyler, florozis gibi gelişimsel defetlere bağlı koyu diş renklenmesi olan bireyler, gri kahverengi diş rengine sahip bireyler için diş beyazlatma uygun değildir.
Bu hastalara laminate veneer ve tam kuronlar ile daha beyaz ve parlak bir gülüş alternatifi sunabiliriz.
Diş beyazlatma riskli bir tedavi midir?
Bir diş hekimi tarafından yapılan profesyonel diş beyazlatma genellikle güvenli bir prosedürdür. Ancak yine de bazı küçük riskler var. Bazı hastalarda diş beyazlatma işleminden sonra hassasiyet veya ağrı olabilir. Ancak tipik olarak, bu birkaç saat veya gün içinde geçer.
Eğer hekim kontrolü dışında uzun süre ve tekrarlayan sıklıkta beyazlatma işlemi yapılırsa dişlerdeki hassasiyet kalıcı hale gelebilir.
Bu nedenle diş beyazlatma işlemini dişlerinizin uygunluğunuzu, ne kadar sürelerde ve sıklıkta yapılması gerektiği sınırlarını bilen diş hekiminiz kontrolünde yaptırmanızı öneririm.
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.