Türkiye Sigara Tüketiminde Dünya Birincisi

Gündem 06.06.2024 - 11:06 1430+ kez okundu.
 

Türkiye Sigara Tüketiminde Dünya Birincisi

Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında 17,1 ile dünya birincisi oldu.
Türkiye’yi 15,7 adet ile Yunanistan takip ediyor. Yunanistan'daki yıllık sigara tüketim adedi 157 olarak belirlenirken, bu rakam İsrail’de 155, Japonya ve Avusturya’da 154 adet olarak açıklandı. Uzmanlar, dünya genelinde 2 milyar insanın sigara ve diğer tütün ürünlerine bağımlı olduğunu belirtiyor. 2018-2023 Tütün Kontrolü Planı’na göre, Türkiye’de sigara içenlerin sayısının 15 milyondan fazla olduğu ifade edildi. Türkiye’de 15 yaş ve üzeri toplam nüfusun her 4 kişisinden en az 1’inin sigara kullandığı belirtilen açıklamada, bu orana göre yaklaşık 20 milyon kişinin düzenli sigara içicisi olduğu açıklandı. Sağlık uzmanları, bu yüksek tüketim oranlarının ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu vurgularken, tütün kontrolü ve sigara bırakma programlarının önemine dikkat çekiyor. Türkiye, sigara bağımlılığı ile mücadelede daha etkin stratejiler geliştirme ihtiyacı duyuyor.
Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında 17,1 ile dünya birincisi oldu.

Türkiye’yi 15,7 adet ile Yunanistan takip ediyor. Yunanistan'daki yıllık sigara tüketim adedi 157 olarak belirlenirken, bu rakam İsrail’de 155, Japonya ve Avusturya’da 154 adet olarak açıklandı.

Uzmanlar, dünya genelinde 2 milyar insanın sigara ve diğer tütün ürünlerine bağımlı olduğunu belirtiyor. 2018-2023 Tütün Kontrolü Planı’na göre, Türkiye’de sigara içenlerin sayısının 15 milyondan fazla olduğu ifade edildi. Türkiye’de 15 yaş ve üzeri toplam nüfusun her 4 kişisinden en az 1’inin sigara kullandığı belirtilen açıklamada, bu orana göre yaklaşık 20 milyon kişinin düzenli sigara içicisi olduğu açıklandı.

Sağlık uzmanları, bu yüksek tüketim oranlarının ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu vurgularken, tütün kontrolü ve sigara bırakma programlarının önemine dikkat çekiyor. Türkiye, sigara bağımlılığı ile mücadelede daha etkin stratejiler geliştirme ihtiyacı duyuyor.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lifeavrupa.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.