Viyana Havalimanı'nda 700 Bin Euro ile Yakalandilar

 Avusturya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, olay Nisan ayı başlarında gerçekleşti. Havalimanında Afganistanlı bir yolcunun el çantasında büyük miktarda para bulunmasıyla başlayan olay, iki yolcunun bavullarının tekrar kontrol edilmesiyle derinleşti.

Yapılan açıklamaya göre, ilk aramada bir yolcunun yanındaki el bagajında 320 bin euro nakit para bulundu. Yolcular, daha fazla para olmadığını belirtmelerine rağmen, güvenlik görevlilerinin şüphelenmesi üzerine bavulları yeniden arandı. Bu detaylı aramada ise bavullardan 380 bin euro daha çıkarıldı.

İki kuzenin Türkiye'de alışveriş yapmak için bu parayı yanlarında bulundurduklarını iddia etmelerine rağmen, 700 bin euroya geçici olarak el konuldu. İki yolcu hakkında mali soruşturma başlatıldı.

Maliye Bakanı Magnus Brunner, Avrupa Birliği ülkelerine seyahat ederken 10.000 Euro'nun üzerindeki nakdin beyan edilmesi gerektiğini belirtti. Bu prosedürün yasa dışı para hareketlerini ve terör finansmanını engellemede önemli olduğunu vurguladı. Brunner, Avusturya gümrük idaresine hedefe yönelik kontrol çalışmaları için teşekkür etti.

Resim :BMF