Münih'te Irkçı Terör Saldırısının Kurbanları Anıldı

Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dieter Reiter’in davetiyle gerçekleşti. Törene Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ve Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Tanış da katıldı.

Başkonsolos Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dieter Reiter’in davetiyle Münih’te Olympia Alışveriş Merkezi'nde 22 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen ırkçı terör saldırısında hayatlarını kaybeden kurbanlar için düzenlenen anma törenine Din Hizmetleri Ataşemiz Sayın Ahmet Tanış ile birlikte katıldık. Hunharca ırkçı terör saldırısında, hayatlarının en güzel döneminde bizlerden ayrılan rahmetli vatandaşlarımız ve soydaşımız Sevda Dağ, Selçuk Kılıç, Can Leyla ve Hüseyin Dayıcık’ın aileleri ve yakınlarıyla bir araya gelerek bir kez daha derin ve telafi edilemez acılarını paylaşmaya çalıştık." dedi.

Törene katılan Münih’teki tüm sivil toplum kuruluşlarının, kurbanlara büyük ve anlamlı destek vermeleri memnuniyetle karşılandı. Başkonsolos Erdoğan, "Törene bizleri davet eden Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dieter Reiter’e teşekkür ederiz." diyerek minnettarlığını dile getirdi.

Tören sonunda Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Tanış’ın yaptığı dualarla, bir kez daha sevgiyle anılan kurbanlar için Allah’tan rahmet dilendi. Tüm katılımcıların yüksek sesle tekrarladığı "MÜNİH HATIRLIYOR!!!" sözleriyle, kurbanlar için bir kez daha saygı ve sevgi gösterildi.

Bu anlamlı törende, kurbanların anıları bir kez daha yaşatıldı ve onların hatıraları Münih’te derin bir iz bıraktı.

Tevfik ŞENDÖL  / MÜNİH