Münih Tren İstasyonunda Gerilim: Türkler ile Afgan Arasında Yaşanan Kavga

Olay sırasında, peronda bulunan yolculardan biri olan 22 yaşındaki bir Alman vatandaşı, tehlikeye rağmen kavgaya müdahale etti. Schondorf am Ammersee’den gelen genç adam, kavgada metal bir kamp sandalyesi kullanılmasına karşın korkusuzca araya girdi. Güvenlik sektöründe çalıştığı belirtilen genç adam, muhtemelen daha ciddi yaralanmaların önüne geçmek amacıyla olaya dahil oldu. Ancak bu sırada dudağından ve başının arkasından hafif şekilde yaralandı. Müdahalesinin ardından baş ağrısından şikâyet eden Alman vatandaşı, sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

Afgan’ın Sağlık Durumu ve Uyuşturucu Etkisi Olayın ardından ilk müdahalesi yapılan Afgan erkeğin uyuşturucu etkisi altında olduğu tespit edildi. Sağlık ekipleri, kafasındaki olası yaralanmaların incelenmesi için Afgan vatandaşı Münih’teki bir hastaneye götürdü. Ancak kısa süre sonra, Münih ana tren istasyonunda tekrar görülmesi, güvenlik güçlerinin dikkatini çekti.

Türk Vatandaşlarının Durumu Saldırıya karışan ve biri Münihli, üçü Garmisch-Partenkirchen’den olduğu belirlenen dört Türk vatandaşının, Almanya’ya Ekim 2023 ile Temmuz 2024 tarihleri arasında giriş yaptığı ortaya çıktı. Almanya’da ikincil koruma statüsünden faydalandıkları, yani geçerli oturma izinlerine sahip oldukları belirtildi. Federal polis, dört Türk hakkında saldırı suçundan soruşturma başlattı. Münih savcılığına danışılarak, gerekli kan örneklerinin alınmasının ardından şüpheliler serbest bırakıldı.

arti49.com