Güney Almanya'da Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı

Almanya'nın güneyinde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi, bölgeyi ciddi şekilde etkiledi. Meteorolojiden yapılan açıklamalara göre, aralıksız süren yağışlar cuma gününden bu yana devam ediyor ve normalde bir ayda görülen yağış miktarı bir günde düştü.

Kurtarma operasyonları sırasında Pfaffenhofen an der Ilm'deki iki baraj duvarının patlaması sonucu yaklaşık 85 bin kişi büyük sıkıntı yaşadı. Barajların onarımının mümkün olmaması nedeniyle bölgedeki çok sayıda kişi evlerinden tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildi.

Kurtarma çalışmalarına katılan üç itfaiyeciden birinin, lastik botlarının alabora olması sonucu hayatını kaybettiği, iki itfaiyecinin ise kurtarıldığı bildirildi. Yaşamını yitiren itfaiyecinin kimliği açıklanmazken, yapılan kurtarma operasyonları yoğun şekilde devam ediyor.

Baden-Württemberg eyaletindeki Kisslegg beldesinde cuma günü metrekareye ortalama 130 kilogram, Bavyera'daki Bad Wörishofen beldesinde ise ortalama 129 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Etkili yağışların salı gününe kadar sürmesi bekleniyor ve halka dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Seller sonucu ölenlerin sayısı ikiye yükseldi. Kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden itfaiyeciden sonra ölen ikinci kişinin kimliği de belirlendi. Schrobenhausen'de evinin kilerine inen 43 yaşındaki Türk bayan, bodrum katının su basması sonucu boğularak hayatını kaybetti.Vefat edenin DİTİB Schrobenhausen Başkan Yardımcısı'nın eşi olduğu ortaya çıktı. Münih Türk Başkonsolosu Süalp Erdoğan, taziye ve başsağlığı dileklerini iletmek amacıyla olay yerini ziyaret etti. Schrobenhausen'de evinin kilerine inen ve boğularak yaşamını yitiren 43 yaşındaki Türk kadının yakınlarına taziyelerde bulundu. Başkonsolos Erdoğan, acılı aileye sabır ve metanet dilerken,  her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bölgede devam eden sel felaketi nedeniyle yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve güvenli alanlara yönelmeleri konusunda uyarıyor. Kurtarma ekipleri, yoğun yağışların neden olduğu hasarı en aza indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.